sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Huono kaninomistaja

Kani ei ole häkkieläin, vaan kanin täytyy saada olla vapaana asunnossa sillä häkki ei ole luonnollinen paikka kanille. Asunnon lattia ei kuitenkaan ole luonnollinen ympäristö, vaan kanilla pitäisi olla mahdollisuus kaivaa onkaloita. Häkkiin kania ei kuitenkaan saa laittaa ja ulkonakin on kylmää ja vaarallista. Kaneja pitää olla monta, sillä kani on yhdyskuntaeläin ja tarvitsee kaverin. Yhdyskunnissa kanit eivät kuitenkaan ole 24/7 kaverin kanssa. Kania ei saa leikata, mutta kanilla pitää siitä huolimatta olla kaveri. Kaksi naarasta alkaa varmasti tapella ja urosten yhdistäjä pitää melkeinpä kivittää. Poikasia ei saa teettää, koska maailmassa on jo liikaa kaneja. Kania ei saa ostaa eläinkaupasta ja kasvattajiakaan ei voi tukea. Eläinsuojeluyhdistykset toimivat oudosti joten älä ota kania sieltäkään. Muista että et saa edelleenkään teettää poikasia itsekään. Tämä kaikki on arkea jokaisessa kaneihin liittyvässä sosiaalisessa mediassa. Ohjeita jaellaan ja ihmisiä tuomitaan kilpaa. Kaikki tavat ovat vääriä ja kani kärsii varmasti. Tämä kaikki saa pienen ihmisen todellä hämilleen.

Lemmikin omistamisesta on tullut kilpailu. Kenellä on isoin häkki ja kenellä ei häkkiä ollenkaan, entä kuka syöttää kalleinta pellettiä? Asiassa on hyväkin puolensa, sillä on toki positiivistä että kukin pyrkii takaamaan lemmikeilleen parhaat mahdolliset olot. Kilpaileminen kuitenkin helposti vain ahdistaa ja tekee lemmikin omistamisesta ikävää. Ihminen on helppo saada syyttymään itseään lemmikin huonoista oloista vaikka ne olisivatkin parhaat mahdolliset sillä hetkellä. Vaikka ihminen näkisi suunnattomasti vaivaa lemmikkinsä hyvinvoinnin eteen. 

Lopulta lemmikin omistaja tietää ja tuntee lemmikkinsä parhaiten ja osaa itse tehdä oikeat päätökset. Toki muiden mielipiteitä kannattaa kysyä jos on epävarma jonkin asian suhteen, mutta pitää muistaa ettei kukaan muu tunne kaniasi niin hyvin kuin sinä itse. 

14 kommenttia:

 1. Juuri näin! Kanin omistus on mennyt siihen että älä tee tätä tai tätä, kaikkihan itse tuntee kaninsa parhaiten ja tietää mikä sille on parasta.

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvin kirjoitettu! Oon niin samaa mieltä kyllä...

  VastaaPoista
 3. Monesta asiasta samaa mieltä! Hyvin oot saanut tiivistettyä tän jutun kirjoitukseesi! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvä ja ytimekäs postaus! :)

  VastaaPoista
 5. No nyt oli hyvä teksti! Niin sulosia noin sun kaikki lemmikit!<3

  http://inka-allornothing.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Tämä on niin totta! Ihanan ytimekäs ja hyvä kirjoitus :)

  VastaaPoista