keskiviikko 30. syyskuuta 2015

#150 Tuulispäivä

Syksy on täällä. Vaikken välttämättä haluaisikaan myöntää että kesä on ohi ja on aika kaivaa huivit ja hatut kaapista, niin pakko se kai on. Sen takia aionkin pyhittää tämän postauksen syksyn fiilistelyyn ja sen hyvien puolien etsimiseen.

Ensimmäisena pakko mainita uusi asusterakkauteni, upea musta huopahattu. Olen kuolannut tälläisiä jo kauan mutta vasta vähän aikaa sitten uskaltauduin sen ostamaan, enkä ole katunut hetkeäkään. Tästä voimmekin siirtyä siihen että nyt syksyllä voi taas käyttää ihania takkeja, villapaitoja, kaulahuiveja, villasukkia ja kaikkea muuta lämmintä ja pehmeää. Itse ainakin rakastan syksyisä vaatteita todella paljon! ♥Toinen asia on valokuvaus! Syksyllä lehdet vaihtavat väriä ja putoavat maahan. Ruskan aiheuttamaan huikeaa värikirjoa luonnossa on mahtavaa kuvata, ja lehtien putoillessa saa kaneistakin hienoja kuvia, varsinkin jos ne innostuvat esimerkiksi kaivelemaan tai syömään lehtiä. Myös koiran kanssa on todella mukavaa kävellä värikkäässä syksyisessä metsässä. Ilman eläintäkin voit oikein hyvin lähteä valokuvaamaan, sillä varsinkin luonnosta saa upeita kuvia lehtien hehkuessa eri väreissä ja oravien, jänisten ja muiden metsäneläinten kulkiessa ympäriinsä.


Syksyisin illat pimenevät nopeasti ja ulkona alkaa viilentyä. Se antaakin hyvän tekosyyn käydä vaikkapa Ikeassa ostamassa paljon uusia sisustustavaroita. Itse sisustan sekä oman huoneeni että kanien häkit uudestaan syksyn tullessa. Kanien häkkeihin vaihdan fleecet uusiin syksyisempiin ja laitan niitä tasoillekin, jotka ovat kesän ajan saaneet olla paljaina. Myös leluja vaihtelen sisustukseen sopivalla tavalla. Omaan huoneeseeni laitan aina jouluvalot ja hankin kynttilöitä. Vaihdan sänkyni päällä olevat tyynyt isompiin, pehmeämpiin ja hillitymmän värisiin. Myös muuta huonetta järjestelen samaan tyyliin.Viimeinen asia jonka tähän postaukseen keksin on leipominen. Itse en ainakaan kesän kuumuudessa juurikaan viitsinyt leipoa mitään muuta kuin pieniä ja kevyitä, mieluiten kylmiä herkkuja. Mikä kuitenkaan olisi mukavampaa syksyllä iltojen pimentyessa kuin leipoa esimerkiksi korvapuusteja tai suklaakakkua. Lokakuussa kauppoihin alkaa ilmestyä kurpitsoja joista itselläni on tapana tehdä hilloa säästöön, kaivertaa Halloweenia varten sekä syödä ihan muuten vain. Kurpitsahilloa käytänkin ikuisen suosikkini, kurpitsapiirakan tekemiseen. Nyt alkaa myös olla viimeiset hetket kuivattaa kaneille kasveja ulkoa. Itse en ole tänä vuonna ehtinyt kuivattamaan vielä yhtään mitään, eikä pihallamme ole juurikaan mitään kaneille kelpaavaa kasvanutkaan. Yritän kuitenkin parhaani mukaan ehtiä tulevan viikonlopun aikana kuivattamaan kaneille herkkuja talven varalle.Mitäs piditte tälläisestä hieman erilaisemmasta postauksesta? Vaikka blogi käsitteleekin suurimmaksi osaksi kaneja tai koiraa, koen että voin välillä kirjoittaa tälläisiä hieman enemmän omaa elämääni ja ajatuksian käsitteleviä postauksia. Itse ainakin nautin tämän kirjoittamisesta ja toteuttamista joten olisi mahtavaa kuulla olisiko hyvä ajatus kirjoittaa tämän tyyppisiä postauksia useamminkin. :')

4 kommenttia:

 1. Ihana positiivinen postaus näin syksyn keskelle!! :')

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus!! Lauantaina hatut 8)
  Noi sun leipomiset on aina niin ihania!
  Mä en tiiä mikä muhun on menny mut syksy tuntuu tänä vuon tosi hyvältä, oisko uudet asiat vai sit vaan noi kauniit lehdet! <3
  ps Pikkujouluja odotellessa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hatut todellaki! 8)
   Ja kiitoksiaa, tuuppa maistaa taas joskus ;) Syksy on ihan hauskaa välillä!
   Ja todellaki!! <3

   Poista