keskiviikko 16. syyskuuta 2015

#147 Kolme kania laumaksi (osa 2)

Tässä postauksessa kerron vain yhdestä totutuskerrasta, joka tosin kesti kauemmin kuin aiemmat. Kanit pääsivät eräänä iltana kuuden aikaan isoon aitaukseen huoneeseeni ja olivat siellä niin kauan kunnes menin nukkumaan. Yön kanit olivat erillään ja pääsivät vielä aamulla muutamaksi tunniksi aitaukseen tutustumaan toisiinsa.

Illalla laitoin kaneille aluksi herkkutikun aitaukseen, jotta ne rauhoittuisivat syömään. Se ei kuitenkaan sujunut ihan suunnitelmien mukaan, vaan kanit alkoivat kiistellä siitä. Siispä otin tikun pois ja laitoin lattialle isot kasat heinää. Sen jälkeen kanit söivät rauhassa jonkin aikaa, eivätkä juuri tapelleet. Jossain vaiheessa ne kuitenkin kyllästyivät ja yrittivät näykkiä ja jahdata toisiaan. Suurin osa ajasta kului kuitenkin melko rauhallisesti ja kolmmikko uskaltautui makoilemaan toistensa seurassa.

Aamulla laitoin ne taas yhteen, ja annoin isot kasat heinää. Aamulla kanit olivat kuitenkin todella virkeitä, ja yrittivät tapella melkein heti. Ne olivat aina ehkä 10min kerrallaan sovussa, ja sen jälkeen joku ärsyyntyi ja näykkäsi toista. Jonkin verran niiden täytyy kuitenkin uskaltaa luottaa toisiinsa, sillä myös aamulla ne makoilivat samassa tilassa ilman mitään ongelmia. Kanit myös pystyivät nuuhkimaan toisiaan jonkin verran ilman tappeluita.

4 kommenttia:

 1. Kyllä ne vielä laumaks saadaa! 8)

  VastaaPoista
 2. Minulla asuu tällä hetkellä seitsemän kania samassa laumassa. Hauskaa on se, kun jengi on hyvin "värikäs" :) Laumaan kuuluu kaksi kääpiöluppaa, kaksi rexiä, yksi wiener, yksi leijonanharjas ja yksi risteytys. Alkuun jengissä oli viisi kania, mutta tuossa joitain viikkoja sitten yhdistin nuo kaksi rexiäkin vielä sekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompas teillä mukuvan kokoinen lauma! :') Jos tämä mun lauma onnistuu, tulee tästäkin melko värikäs, sillä joukossa on minirex, leijonanharjas ja esteristeytys :D

   Poista