keskiviikko 26. elokuuta 2015

#141 Kolme kania laumaksi (osa 1)

Ihan näin ensialkuun huomatan, että tämä postaus koostuu omista kokemuksistani. Netistä löytyy paljon ohjeita tutustuttamiseen, ja niitä olen itsekin hyödyntänyt. Tämä ei kuitenkaan ole ohje kuinka totuttaa kanit, vaan teksti siitä kuinka olen itse kaninini tutustuttanut. En siis väitä että nämä olisivat parhaita tapoja hoitaa asia, nämä olen vain todennut parhaiksi omien kanieni kohdalla.

Uskaltauduin tosiaan vihdoin aloittaa kunnollisen tutustuttamisoperaation. Tarkoituksena saada talouden kaikki leikatut puput, eli Naomi, Poppy ja Pippin, yhdeksi laumaksi. Kuten odotinkin, kanit olivat aluksi todella epäluuloisia ja yrittivät hyökätä toistensa kimppuun. Jo lyhyessä ajassa on kuitenkin tapahtunut jo niin paljon edstystä, että uskon todella näiden tulevan jossain vaiheessa kunnolla toimeen keskenään.

Ensimmäisellä kerralla kanit tapasivat huoneessani, joka on kaikkien niiden reviiriä. Yleensä suljen kanit ensimmäisillä kerroilla pieneen tilaan, mutta näiden kolmen kohdalla pelkäsin siitä tulevan sen verran pahaa jälkeä, että näin paremmaksi laittaa ne isompaan tilaan. Pippin ja Poppy yrittivät muutaman kerran ottaa kunnolla yhteen, mutta sain sen onneksi estettyä. Yllätyksekseni ne kuitenkin pystyivät heti alusta saakka syömään kaikki yhdessä, ilman että joku ajettaisiin pois.

Toisella kerralla kanit tapasivat vessassa. Olin sen päivän kipeänä kotona, joten pystyin helposti tutustuttamaan kaneja parikin tuntia keskellä päivää. Tämän totuttelun aikana ne eivät yrittäneet näykkiä toisiaan kuin muutaman kerran, ja söivät tuttuun tapaan yhdessä sulassa sovussa. Tällä kerralla tapahtui myös suuri edistysaskel, sillä kaikki kanit uskaltautuivat makoileemaan rennosti samaan aikaan ja kun joku kani makoili muut eivät menneet häiritsemään sitä laisinkaan!

Kolmannella kerralla kanit tapasivat taas vessassa. Aikaa minulla tosi oli paljon vähemmän, vain n. puoli tuntia. Sinä aikana kanit pääosin söivät ja tutkivat tilaa. Sen lisäksi ne yrittivät tottakai myös näykkiä toisiaan.. Luulen että tämä oli viimeinen kerta kun tutustutan niitä vessassa, sillä en usko samassa tilassa aina olemisen tuotttavan enää tulosta. Enää täytyisi vain keksiä mitä teen seuraavaksi.  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tälläkertaa tosiaan tällaista postausta! Kertokaa toki millaisia tutustuttamiskeinoja te olette käyttäneet, ja miten ne ovat toimineet. Vaikka olenkin jo pari kertaa kaneja yhdistänyt, kaikki vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita! :)

4 kommenttia:

  1. Naomi ei niinkään uudesta tulokkaasta mitään sano:D Mutta nuo kaksi.. :D Kyllä niistä vielä lauma tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps :'D Naomia ei huvita tapella. Ja eiköhän, kunhan vaan olen kärsivällinen :D

      Poista