torstai 16. huhtikuuta 2015

#122 Mitä mukaan kisoihin?

Tässä postauksessa annan vinkkejä siitä mitä kannattaa (tai pitää) ottaa mukaan kisoihin. Koetin tehdä tästä postauksesta mahdollsimman kompaktin ja kerätä tähän vain ne tärkeimmät tavarat ja jättää kaiken "turhan" pois.Boksi

Kani on kisapäivän ajan boksissa, joten boksin tulee olla hyvän kokoinen ja siellä on oltava kaikki tarvittava. Eli heinää, vettä ja pohjalla jotain joka imee pissan. Joihinkin kisoihin voi ottaa mukaan myös komppareita, joissa kani voi olla päivän ajan. Jos niistä saa kasattua turvallisen ja kaninpitävän aitauksen ne ovat monesti boksia parempi (ja tilavampi) vaihtoehto.


Heinää

Vaikka boksissa onkin heinää, niin voin luvata ettei se tulee riittämään koko päivää. Suosittelen siis
varaamaan mukaan hieman ylimääräistä heinää. Omilla kaneillani on monesti bokseissa aamulla kunnolla heinää, mutta joudun siltä lisäämään sitä ainakin pari kertaa päivän aikana. :D Omat kanini syövät kuitenkin kisoissayleensä hieman vähemmän kuin mitä kotona, joten ihan hirveitä määriä heinää ei välttämättä tarvitse mukaan ottaa.

Valjaat

Valjaat on pakko olla kisoissa mukana, sillä ilman valjaita ei kani voi kisoissa hyppiä. Yleisimmät ovat joko H-valjaat tai lapavaljaat. Itselläni on käytössä molempia, mutta henkilökohtasesti pidän lapareista enemmän. Kaikki sellaiset valjaat joissa veto ei kohdistu kaulaan kelpaavat kuitenkin hyvin.


Kamera (jolla saa videota)

Ihan vain sen takia että kuvat ja videot omasta kanista ovat jälkeenpäin kivaa katsottavaa, ja postaukset ovat tylsiä ilman niitä. Oman kanin radasta kannattaa olla video myöskin siksi, että jos jokin sekaannus sattuu voit videolla todistaa miten kanisi meni. Tämän opin itse kantapään kautta ja sen takia Pippin kisaakin yhä helppoa mutkaa, vaikka se varmasti sen messuilla puhtaasti meni, mutta koska mulla ei ole radasta videota, en voi tehdä asialle mitään.. :/ Joten ihmiset ottakaa niitä videoita, niin omista kuin muidenkin kaneista.
Jotain syötävää 

Kisoissa tulee varmasti jossain vaiheessa nälkä, tai vähintään jano. Syötävää kannattaa siis varata mukaan, tai vaihtoehtoisesti rahaa jos lähellä on kauppa. Kesäkisoihin kannattaa myöskin ottaa mukaan kunnolla vettä sekä itselleen että kanille, helpottaa kummasti oloa! :'D Itse otan nykyään kaikkiin kisoihin mukaan jotain kahvia, ihan vain koska se on hyvää ja piristävää.. Tosin joka kisoissa vähintään yksi kaveri tulee kummastelemaan sitä että juon kahvia.. XD

4 kommenttia: