tiistai 23. joulukuuta 2014

#97 Luukku 23: Viimehetken joululahjaideat kaneille!

Huomenna on jo jouluaatto ja periaatteessa kaikkien lahjojen pitäisi olla jo valmiina. Näin ei kuitenkaan kaikilla (lue: minulla) ole, joten ajattelin kasata tähän postaukseen helppoja ja nopeita lahjaideoita karvaisille kavereillemme.

Alkuun laitan ne lelut joihin pitäisi löytyä tarvikkeet jokaisen kotoa, ja loppuun tulevat ne hieman haastavammat.


"Aktivointirulla"

Tarvitset:
-Vessapaperirullan
-Herkkuja (itse käytin kuivattua omenaa)

Tämä lelu on todella helppo tehdä ja ainakin omat kanini pitävät näistä paljon. Tämä tehdään täyttämällä rulla herkuilla ja painamalla rullan päät sisäänpäin niin ettei herkkuja pääse tulemaan ulos. 


Heinärulla


Tarvitset:
-Talouspaperirullan
-Sakset
-Heinää

Leikkaa ensimmäisenä rullan molemmat päät ohuiksi "suikaleiksi" ja taita ne ulopäin, täytä rulla sen jälkeen heinällä. 


Pahvimatto


Tarvitset:
-Pahvia
-Mattoveitsen (myös sakset käy)

Leikkaa ensin pahvista kaksi saman kokoista palasta, leikkaa toinen niistä suikaleiksi ja tee toiseen viiltoja ylhäältä alas, niin että molempiin reunoihin jää hieman "ehjää" pahvia. Pujota pahvisuikaleet tämän jälkeen toiseen levyyn.
Roikkuva leluTarvitset:
-Pahvia
-Sakset
- Narua (heinäkin käy)
Tästä ideasta kiitokset Karkille joka ehdotti minua tekemään tällaisen! Leikkaa pahvi ensin suikaleiksi, ja leikkaa jokainen pahvisuikale kahtia (tai leikkaa suoraan lyhyempiä suikaleita. Tee sitten jokaisen pahvisuikaleen reunaan reikä ja aseta ne päälleikän, pujota tämän jälkeen pahvien läpi naru. Sitten voitkin vain ripustaa lelun häkkiin roikkumaan. 
2 kommenttia:

  1. Luinkin tän jo kertaaleen, mut oli pakko tulla kommentoimaan, tuli huono omaunto :D. Mut kiva postaus ja kivoja (ja uusia) ideoita, pitää koittaa!

    VastaaPoista