lauantai 2. elokuuta 2014

#37 Rakennetaan kaneille häkki!

Rakkennettiin siis tässä viimepäivät pupujen uutta häkkiä, ja tässä postausta siitä miten häkki tehtiin. :)

Häkin runko on siis Ikean IVAR - hylly, ja ovenkarmit jonkinlaista peitelistaa.

Ensimmäisenä koottiin hyllykkö, koska kaikki osat oli ostettu erikseen, ei mukana ollut minkäänlaisia kokoamisohjeita. Jouduimme siis hetken pähkäilemään, miten se tulisi koota.. :D


Kun hyllykkö oli koottu, huomasimme sen olevan "hieman" kiikkerä joten päätettiin hankkia taakse vanerin. Se toimikin hyvänä tukena hyllykölle, vaikka myöhemmin laitoimmekin kunnollisen tukiristikonkin. :) Naulasimme vanerin kiinni hyllyn runkoon ja levyihin. Laitoimme samaa vaneria myöhemmin myös häkin sivuihin.


Seuraavaksi aloimme rakentaa ovia.  Oven karmit ovat peitelistaa, joka sahattiin sopivan pituisiksi palasiksi. Kun meillä oli oikean pituiset karmit, naulasimme ne kulmarautojen avulla kiinni toisiinsa. "Kehikkoon" nidoimme kiinni jonkinlaista verkkoa (en muista nimeä). Vaikka verkon reuna ei kovin terävä olekaan, eivätkä kanit ole siitä kiinnostuneet, olisi kuitenkin tarkoitus peittää se jollain varmuuden vuoksi. Kun ovet olivat valmiit oli aika kiinnittää ne. Jokaisessa ovessa on kaksi saranaa, lukkoja isoissa ovissa on kaksi ja pienissä yksi. Lukkoina toimivat hakaset.
Sitten otimmet kerroksista mitat ja leikaksimme niiden mukaan muovimaton häkkien pohjalle. Laitoimme maton varmuuden vuoksi, sillä vaikka kanit ovatkin sisäsiistejä niin hylly on kuitenkin puuta.. :D

.................................................................................................................Nyt häkki on valmis! Olen itse tosi tyytyväinen siihen. Kaneilla on siinä hyvin tilaa ja se sopii sisustukseen paaljon paremmin kuin edellinen. :')
Tässä postauksessa kävin läpi vain häkin rakentamisen, joten kertokaa jos teitä kiinnostaa nähdä häkin sisustusta enemmän. Olen nimittäin ajatellut että olisi kiva alkaa tehdä ns. kuukauden häkkiesittelyjä. :)


8 kommenttia:

 1. Tosi hieno toi häkki! Vähän saman tyylinen kuin mun papan rakentama kaksikerroksinen ulkohäkki, jossa on tosin ramppi yläkerrasta alakertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :3 Tässä ei ramppia ole, kun noi ei voi asua samassa häkissä kun Pippiniä ei oo leikattu.. ;D

   Poista
 2. Erittäin kivan näköinen! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitti! ;D
   Yhen kerroksen mitat on 130 x 50 ja korkeus vajaa 60 cm. Koko viritelmä on n. 125 cm korkee. :)

   Poista
 4. Hei, voitko sä linkata kopin rungon mulle, koska en millää löydä tuota. Löydän vain saman 3 kerroksisena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, valmis runko löytyy vain kolme kerroksisena. Mutta me ostettiin se tavallaan "osissa" eli:

   3kpl päätytikkaita http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/73755709/#/53755809
   3kpl Isompaa hyllylevyä http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60166573/#/90166576
   3kpl pienempää hyllylevyä http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60166573/#/40166574
   Ja tukiristikko

   Tolla tavalla saatiin rakennettua kaksikerroksinen hylly, noissa hyllylevyissä on mukana sellaset tappi kiinnikkeet joilla ne saa kiinni päätytikkaisiin. :)

   Poista